30.000 de porci vor fi sacrificati la ferma Premium Porc

30.000 de porci vor fi sacrificati la ferma Premium Porc


Aproximativ 30.000 de porci de la Premium Porc Group vor fi sacrificati in ferma de la Golesti, dupa confirmarea unui focar de pesta porcina africana, a informat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

“Dupa confirmarea focarului de pesta porcina africana, in ferma s-a instituit un plan de masuri, aprobat in Comitetul Local de Combatere a Bolilor Vrancea, urmand sa se realizeze eutanasierea porcilor si alte masuri ce se impun in astfel de cazuri. Discutam de circa 30.000 de capete, care vor fi eutanasiate si incinerate. Neutralizarea animalelor se va face in incinta exploatatiei, astfel ca niciun animal nu va parasi societatea comerciala”, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Vrancea, Adrian Radulescu.

 

Reprezentantii Premium Porc au precizat ca sunt in contact permanent cu toate autoritatile competente si vor respecta toate deciziile care se impun in astfel de cazuri.

 

“Traim momente fara precedent in istoria companiei noastre. Am inceput anul 2021 sperand ca singura lupta pe care o vom duce va fi cu efectele pandemiei de COVID-19. In ciuda unor reguli de biosecuritate extrem de severe, recunoscute in intreaga industrie, ne vedem in situatia de a sacrifica atat de multe animale. Dar vom trece si peste asta si vom merge mai departe construind un business sustenabil impreuna cu cei peste 500 de oameni care ne sunt alaturi”, a declarat Lars Drescher, CEO Premium Porc Group.

 

Reprezentantii companiei au precizat ca nu au existat transferuri de animale in ultimele saptamani de la ferma Premium Porc care sa puna in pericol si alte ferme din grup, astfel ca activitatea in celelalte noua ferme proprii ale grupului va continua cu respectarea tuturor prevederilor legale si a masurilor care se impun in astfel de situatii.

 Poti fi interesat si de