3 solutii de prevenire a accidentelor din depozit

3 solutii de prevenire a accidentelor din depozit


Stiati ca profesia de stivuitorist este una dintre cele mai expuse in depozitele din intreaga lume si ca aproximativ 10% din accidentarile industriale sunt corelate cu utilizarea echipamentelor de miscare a marfii? Lantul de aprovizionare este motorul fiecarei economii, dar vine cu multe provocari pentru cei implicati in acest proces. Pentru a intampina problemele cu miscarea de marfa, Toyota Material Handling Romania vine cu o serie de solutii care ajuta la imbunatatirea operatiunilor, cresterea eficientei si cresterea sigurantei in depozite.

Potrivit Biroului pentru Munca si Statistica, cel mai mare procent de accidente la locul de munca din Europa, se intampla in domeniul industrial (31%). Un studiu OSHA a constatat ca 25% dintre accidentele cu echipamentele de manipulare marfa sunt cauzate de pregatirea inadecvata a operatorului, dar cum ramane cu celelalte 75 de procente?  Alte cauze ale producerii de accidente pot fi:

  • Denivelari ale pardoselii
  • Lipsa unor sisteme de atentionare audio (alerte) sau vizuale (leduri) montate pe echipamentele ce opereaza in zone agglomerate
  • Intretinerea de rutina a echipamentului efectuata gresit sau neefectuata

Solutii pe care le puteti lua pentru a preveni accidentele:

1. Training specializat pentru operatori

operator-training-2

Pentru a preveni riscurile, este necesar sa fim constienti de aceste pericole, sa raspandim o cultura autentica de siguranta si sa finantam pregatirea operatorilor si a sistemelor de siguranta. Toyota Material Handling Romania ofera leasing de personal calificat, stivuitoristi autorizati CNCIR cu experienta in miscarea de marfa si cunostinte teoretice si practice in domeniul pregatirii de livrari si a gestionarii unui stoc de produse.

Mai multe informatii aici:  https://toyota-forklifts.ro/solutii/business-solutions/

2. Instalarea tehnologiei proactive - solutii de siguranta si protectie

kigis

Exista numeroase sisteme de siguranta care se pot monta fie pe echipament, fie in depozit, sisteme sonore sau luminoase menite sa previna accidentele ce pot avea loc in timpul manipularii de marfa din depozit.

Puteti vedea cateva exemple accesand https://toyota-forklifts.ro/solutii/solutii-de-siguranta-si-protectie/

3. Solutii automatizate si de tip shuttle care nu folosesc operatori

uponor19

Automatizarea in logistica este in plina expansiune si asta pentru ca raspunde nevoilor actuale: inlocuieste forta umana (operatorul) care este greu de gasit, de certificat si de pastrat, reduce costul operational si creste eficienta. Scopul automatizarii in procesele de miscare a marfii este de a elimina operatiunile inutile si a le eficientiza pe cele repetitive. Totodata, echipamentele automatizate va scapa si de grija accidentelor. Acestea vin echipate cu senzori de miscare care previn coliziunile.

Preventia accidentelor din depozite e importanta atat pentru sanatatea angajatilor, cat si pentru reducerea costurilor ce rezulta in urma unui accident: pentru fiecare 1 leu cheltuit cu reparatia unui echipament care a provocat un accident in depozit, alti 10 lei se cheltuie pentru reparatia usilor/peretilor/rafturilor sau a marfii deteriorate.



Poti fi interesat si de