2 stele de Aur Superior Taste Award pentru trei produse Agricola
Vineri, 03 Iunie 2016
Vineri, 03 Iunie 2016
Distinctia Superior Taste Award cu doua stele de Aur a fost acordata pentru trei produse cu care se poate mandri grupul de firme Agricola - Puiul Fericit Agricola, Ouale de la Gaini Fericite Agricola si Salamul de Sibiu Agricola.
Aceasta distinctie este acordata in fiecare an de catre International Taste & Quality Institute - iTQi, cu sediul in Bruxelles si reprezinta o recunoastere a calitatii produselor alimentare si bauturilor de calitate, cu un gust superior.
La editia din 2016 au participat peste 1360 de produse din toata lumea, de pe toate continentele, Romania fiind reprezentata de 11 produse, toate premiate cu 2 sau 3 stele de Aur (Puiul Fericit de la Agricola 2 stele , AUR'A - Natural Gold Water 3 stele, Bergenbier ALE 2 stele, Painea lui Manole 2 stele, Wembley Dry Gin 3 stele, pateul de pastrav afumat Trutta Dux 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola 2 stele, Elixir - ulei de rapita presat la rece si ulei de soia de prima presa de la Dachim 2 stele fiecare, uleiul de nuca obtinut prin presare la rece Luna Solai 2 stele si berea Timisoreana 2 stele).
Toate premiile Superior Taste Award se acorda pe baza degustarii pe nevazute (analiza organoleptica fara a vedea ambalajul produsului si fara a cunoaste sorgintea lui) de catre un juriu format din reprezentanti ai celor mai prestigioase 15 asociatii europene de maestri bucatari si somelieri: Maitres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association, Acadmie Culinaire de France, Verband der Kche Deutschlands, Federacin de Asociaciones de Cocineros de Espa?a, Federerazione dei Cuochi Italiana, ?rets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associacao de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) si Association de la Sommellerie Internationale - ASI. Membrii juriului sunt lideri de opinie si experti in degustare, listati in Ghidurile Michelin sau Gault Millau.
Superior Taste Award ofera importante instrumente de marketing pentru diferentierea produselor premiate: rezultate detaliate ale testelor de degustare si sugestii; o argumentare independenta pentru negocieri de afaceri; un mesaj clar de diferentiere in fata concurentei si acoperire in presa internationala a premiilor decernate. Premiile Superior Taste Award sunt clasificate pe stele: trei stele de aur primesc produsele exceptionale, ce au acumulat cel putin 90% din puncte, doua stele produsele remarcabile cu note intre 80% si 90%, iar produsele cu punctaje intre 70% si 80% primesc o stea si calificativul ''gust notabil''. Evaluarea produselor se face fara a fi cunoscuta reteta, brandul sau tara de origine. Produsul este prezentat fara ambalaj si fara alte elemente de identificare.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...