175 de ani de la nasterea lui Auguste Escoffier. O cina sub acelasi meniu in peste 30 de tari

175 de ani de la nasterea lui Auguste Escoffier. O cina sub acelasi meniu in peste 30 de tari


Pe 28 octombrie, cu ocazia celebrarii a 175 de ani de la nasterea maestrului gastronomiei franceze – Auguste Escoffier, epicurienii si Dicipolii Escoffier din întreaga lume se vor reuni sub un singur meniu, servit în acelasi timp în peste 30 de tari diferite.

In acelasi timp, pe cinci continente, vor avea loc peste 40 de cine de exceptie în locatii de prestigiu, unde peste 10.000 de gastronomi se vor reuni pentru celebrarea gastronomiei frantuzesti in intreaga lume si omagierea valorilor umaniste ale lui Auguste Escoffier.

 

Meniul este inspirat de Maestrul Escoffier si orchestrat de Nicolas Sale - 2** Michelin, presedintele Asociatiei Internationale a Discipolilor lui Escoffier, sub patronajul lui Guillaume Gomez - Meilleur ouvrier de France.

 

Evenimentul este organizat de Fundatia Auguste Escoffier, intemeiata in 1966, prezidata de Michel Escoffier, stranepotul acestuia si Discipolii lui Escoffier - Asociatie Internationala, infiintata in anul 1954, conform Legii 1901.

 

Cateva dintre orasele participante: Zurich, Paris, Monaco, Bordeaux, Deauville, Shanghai, Lyon, Hong Kong, Canberra, Almaty, Moscova, Chicago, Montreal, Johannesburg.

 

La cina de la Bucuresti, care va avea loc in incinta Institutului Culinar Escoffier Calea Bucuresti nr. 107 E, Saftica, va participa Ambasadorul Frantei - Laurence Auer si corpuri diplomatice din Anglia, America, Belgia, Japonia, Australia, Elvetia, Canada, China, Ungaria, Luxemburg.

 

In plus, cu prilejul dineului, peste 100.000 de euro vor fi donati unor asociatii caritabile pentru combaterea saraciei in lume.

 Poti fi interesat si de