12.000 de pui de la o ferma din Buzau au murit intr-un incendiu

12.000 de pui de la o ferma din Buzau au murit intr-un incendiu


Aproximativ 12.000 de pui au murit intoxicati cu fum in urma unui incendiu care a izbucnit azi-dimineata la o hala din localitatea Glodeanu Silistea, judetul Buzau.

La incendiu au intervenit pompierii de la Detasamentul Urziceni, din judetul Ialomita, cu 2 autospeciale cu apa si spuma, in sprijin venindu-le un echipaj SMURD si voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate. In momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu degajari mari de fum in interiorul halei.

 

Pompierii au actionat aproximativ 3 ore pentru lichidarea incendiului. Nu a existat pericol de extindere la vecinatati.

 

Au ars instalatia de iluminat, instalatia sistemului de adapare și hranire a puilor și sistemul de deschidere a ventilatiei in hala.De asemenea, aproximativ 12.000 de pui au murit din cauza intoxicarii cu fum. Pe de alta parte, pompierii impreuna cu angajatii fermei au salvat aproximativ 24.000 de pasari.

 

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric la un cablu electric defect, neizolat corespunzator sau cu izolatia deteriorata.Poti fi interesat si de