10 medalii de aur obtinute la un concurs de cercetatori ai Universitatii Dunarea de Jos din Galati
Joi, 28 Noiembrie 2019
Joi, 28 Noiembrie 2019
Universitatea Dunarea de Jos din Galati a participat in perioada 20-23 noiembrie 2019 la INFOINVENT - Expozitie Internationala Specializata in domeniul proprietatii intelectuale, creativitatii si inovarii, editia a XVI-a. Evenimentul a avut loc la Moldexpo in Chisinau, Republica Moldova si a fost organizat de catre Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), universitatea fiind reprezentata de echipe de cercetatori ai Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor si Facultatii Transfrontaliere. La expozitie au fost prezentate idei si inovatii ale cercetatorilor din Republica Moldova, Romania, Portugalia, Coreea si Vietnam.
La expozitie, Universitatea a prezentat noua inventii, si anume:
- Obtinerea painii echilibrate nutritional in proteine
- Cultura starter artizanala, produs liofilizat obtinut din granule de chefir de lapte
- Purple Lavania (Ingredient multifunctional pe baza de extracte microincapsulate din orez negru si lavanda pentru utilizari in industria alimentara)
- Parizer din carne de porc cu srot de catina, fara adaos de nitrit
- Parizer din carne de porc cu catina, fara nitrit
- Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii
- Ingrediente naturale cu functionalitate multipla pe baza de extracte antocianice din coji de vinete si bacterii lactice comicroincapsulate si aplicatii ale acestora
- Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara
- Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara
Premii obtinute:
OUTSTANDING LEADERSHIP AWARD oferit de catre World Invention Creativity Olympic from KOREA, pentru produsul PURPLE LAVANIA!
Inventatori: Anghel Larisa, Dermengiu Nicoleta Eugenia, Marian Eugeniu, Moise Elena, Stoica Dimitrie, Dima Cristian Vasile, Stoica Maricica, Stanciuc Nicoleta
SPECIAL AWARD oferit de catre Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection din Republica Moldova, pentru toate inventiile prezentate!
MEDALII DE AUR oferite de catre Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) pentru:
Medalie de aur pentru:
Obtinerea painii echilibrate nutritional in proteine
Inventatori: Cercel Floricel, Alexe Petru, Burluc Romulus Marian
Medalie de aur pentru:
Cultura starter artizanala, produs liofilizat obtinut din granule de chefir de lapte
Inventatori: Bahrim Gabriela Elena, Vasile Aida, Cotarlet Mihaela
Medalii de aur pentru:
Parizer din carne de porc cu srot de catina fara adaos de nitrit
Inventatori: Mihalcea Liliana, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru
Parizer din carne de porc cu catina, fara nitrit
Inventatori:, Stoica Maricica, Alexe Petru, Mihalcea Liliana, Dima Cristian Vasile
Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii
Inventatori:, Stoica Maricica, Alexe Petru, Dima Cristian Vasile
Medalii de aur pentru:
Purple Lavania (Ingredient multifunctional pe baza de extracte microincapsulate din orez negru si lavanda pentru utilizari in industria alimentara)
Inventatori: Larisa Anghel, Nicoleta Dermengiu, Eugeniu Marian, Elena Moise, Dimitrie Stoioca, Cristian Vasile Dima, Maricica Stoica, Nicoleta Stanciuc
Ingrediente naturale cu functionalitate multipla pe baza de extracte antocianice din coji de vinete si bacterii lactice comicroincapsulate si aplicatii ale acestora
Inventatori: Nina Nicoleta Condurache, Gabriela Bahrim, Gabriela Rapeanu, Nicoleta Stanciuc
Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara
Inventatori: Stefania Adelina Milea, Gabriela Rapeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stanciuc
Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara
Inventatori: Stefania Adelina Milea, Gabriela Rapeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stanciuc
MEDALIE DE AUR oferita de catre Universitatea Tehnica a Moldovei pentru:
Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii
Inventatori: Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru
DIPLOMA DE EXCELENTA oferita de catre Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova, pentru toate inventiile prezentate!
DIPLOMA DE EXCELENTA oferita de catre Institutul de Microbiologie si Biotehnologie din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA!
DIPLOMA DE EXCELENTA SI MENTIUNE din partea Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA
“Pe langa aceste premii importante cu care UDJG s-a intors, am interactionat cu institutii, persoane, am pus bazele unor colaborari, atat in zona cercetarii, cat si in cea de educatie. Eu, impreuna cu prof. Maricica Stoica am predat cateva lectii despre incapsulare si despre food neophobia (teama de alimente noi) studentilor si elevilor de la Universitatea din Hanoi, Vietnam, care s-au aratat interesati sa vina sa studieze la SIA pe viitor”, a declarat SL.dr.ing. Cristian Dima, de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...