Jose Graziano da Silva, numit doctor Honoris Causa USAMV

Jose Graziano da Silva, numit doctor Honoris Causa USAMV


Directorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agriculturii (FAO), Jose Graziano da Silva, a primit titlul de doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

premiatDirectorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agriculturii (FAO), Jose Graziano da Silva, a primit titlul de doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.
"O astfel de distinctie reprezinta intotdeauna pentru o persoana o confirmare a ideilor si cauzelor pentru care si-a dedicat viata. In cazul meu, dedic acest premiu cauzelor si actiunilor ce tin de dezvoltarea rurala si de lupta impotriva foametei", a declarat directorul general al FAO la ceremonia de primire a distinctiei.

Jose Graziano da Silva activeaza in cadrul FAO din 2006 si a devenit director general adjunct al organizatiei si reprezentant regional pentru America Latina si Caraibe. In aceasta calitate, s-a angajat sa eradicheze foametea in regiune pana in 2025.

In 2012 a fost ales director general al FAO si, in mandatul sau care expira anul viitor, s-a axat pe dezvoltarea unei agriculturi durabile, bazata pe agricultura rurala, pe sprijinirea micilor fermieri si pe o mai buna ocupare a fortei de munca in mediul rural.

In aceasta saptamana, Romania a gazduit, pentru a doua oara de cand este membra FAO, din anul 1961, o conferinta regionala, cea de-a 29-a, dedicata regiunii Europa si Asia Centrala, primul eveniment avand loc in urma cu 38 de ani in anul 1976.

Temele centrale ale conferintei au fost axate pe problemele risipei de alimente si ale deseurilor alimentare, dar si pe sprijinirea fermelor de familie din zona.

Potrivit datelor FAO, peste 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual in lume, ceea ce reprezinta o treime din productia de alimente la nivel mondial si costuri de 750 de miliarde de dolari, intr-o lume in care 842 de milioane de persoane se confrunta cu foametea, malnutritia si insecuritatea alimentara.
Romania inregistreaza in prezent o risipa de alimente de cinci milioane de tone, in timp ce in UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente.



Poti fi interesat si de