Ioan Popa: Majorarea TVA a adus falimente si insolvente in lant in industria alimentara
Vineri, 10 Ianuarie 2014
Vineri, 10 Ianuarie 2014
Ioan Popa, vicepresedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania si director general al Transavia, principalul producator de carne de pasare din Romania, este de parere ca suprataxarea companiilor a avut ca efect reducerea colectarilor la buget, iar efectele in economie nu au intarziat sa apara. Se vede foarte clar, industria alimentara nu s-a confruntat cu falimente si insolvente decat de cand s-a majorat TVA. Au avut de suferit toate sectoarele economice, dar in industria alimentara s-a vazut foarte acut, in special in ultimii doi ani. 2013 este cel mai greu an de cand lucrez in industria alimentara in ce priveste vanzarea. Am avut stoc de carne un an intreg de 10 milioane de euro, am scapat de el doar dupa ce am incheiat un contract cu Metro Europa. N-am vandut carnea la noi, am dat-o la altii, a declarat recent in cadrul unui targ de specialitate Popa.
Pe langa reducerea TVA la carne, autoritatile ar trebui sa mai aiba in vedere sa sprijine accesul producatorilor locali la export si sa nu-i mai lase sa se bata singuri sa ocupe pietele externe, afirma patronul Transavia. Care este parerea producatorilor romani din industria alimentara despre reducerea TVA la alimente puteti afla din numarul 32 al revistei Industria Carnii.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...