INS: Productiile de carne de vita, porc si pasare au crescut in octombrie 2013
Luni, 09 Decembrie 2013
Luni, 09 Decembrie 2013
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4% in octombrie 2013 fata de luna anterioara, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) transmis Agerpres. Astfel, in octombrie, cantitatea de carne de vita a ajuns la 9.672 de tone, in urma sacrificarii unui numar de 65 de bovine. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. In luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificarilor de bovine. Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut in octombrie 2013 fata de septembrie, cu 0,6% pana la 358.000 de capete, respectiv cu 2,8%, pana la 28.467 de tone. In aceeasi perioada, ponderea sacrificarilor de porcine in unitatile industriale specializate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.
In schimb, la capitolul ovine si caprine, numarul total de animale sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,7%, 368.000 de capete, respectiv cu 8,2%, pana la 5.099 de tone. Taierile in unitatile industriale specializate care au o pondere de 4,1% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut cu 28,6%, iar greutatea acestora in carcasa cu 19,8%. Numarul de pasari sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 16,0%, 22.955 capete, respectiv cu 17,0%, pana la 36.714 tone.
In unitatile industriale specializate s-au realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat ca numar de pasari sacrificate cat si ca greutate in carcasa cu 9,2%, respectiv cu 12,0%. Comparativ cu anul trecut, in octombrie 2013 productia de carne de vita a scazut cu 26,5%, iar cea de carne de porc cu 13,2%. Si productia de carne de ovine si caprine a scazut in octombrie 2013 fata de octombrie 2012 cu 5,1%. Doar productia de carne de pasare a crescut in ultimul an cu 7,4%.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...