Alex Jurconi: Sustinem etichetarea originii a carnii proaspete de porc, pasare si oaie
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Rediscutarea etichetarii carnii proaspete este un proiect urias ce impacteaza industria carnii si are drept obiectiv cresterea increderii consumatorului in produsele noastre. In acest sens s-a marit si spatiul de comunicare publica pe aceasta tema. Din punctul nostru de vedere, o etichetare detaliata a modului in care carnea este produsa si procesata in tarile din Europa poate afecta industriile din tarile emergente, cum este cea a tarii noastre. Mesajul care ar trebui sa plece catre consumator prin intermediul etichetei nu ar trebui sa stea la baza deciziei de cumparare, atata timp cat se refera la unde a fost crescut sau sacrificat animalul din care carnea provine. Consumatorul trebuie sa afle ca pe intreg lantul carnii exista aceleasi conditii de productie si procesare, iar bunele practici agricole si industriale sunt aceleasi in toate tarile UE.
Suntem de acord cu etichetarea originii europene (provenind din UE sau provenind din afara UE), deoarece in Europa, de la Helsinki la Lisabona si de la Sofia la Stocholm avem un sistem unitar de siguranta alimentara, care este diferit sau foarte diferit de cel al tarilor din afara UE.Nu credem ca indicarea locului de crestere, sacrificare sau procesare a carnii pe eticheta va spori increderea consumatorului in produsele europene, ci va complica eticheta si va creste costurile de productie. In perspectiva, atentia trebuie concentrata asupra construirii unei etichete simple si convingatoare pentru a nu deruta consumatorul in procesul sau de alegere.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...