4.000 de firme premiate la cea de a 20-a editie a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti

4.000 de firme premiate la cea de a 20-a editie a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti


Criza nu a avut loc in agenda de business a celor 3.977 de manageri ai companiilor premiate la a 20 - a editie a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti - 2012, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

ateneuCriza nu a avut loc in agenda de business a celor 3.977 de manageri ai companiilor premiate la a 20 - a editie a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti - 2012, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

"Acesti manageri sunt modele pentru ceilalti actori din piata, iar modelele merita recunoasterea si aplauzele noastre. In mod exceptional anul acesta premiem cu Trofeul de Excelenta lectiile de management al crizei predate noua, tuturor, de echipele celor 90 de companii care, in ultimii cinci ani, s-au clasat pe prima pozitie in competitia elitelor", a spus Sorin Dimitriu. Plachetele de excelenta au fost acordate, in acest an, vicepresedintilor CCIB care s-au evidentiat prin crearea unei imagini la nivel international a companiilor bucurestene. Mihai Andritoiu, George Sorin Nicolescu si Gheorghe Ion Gheorghe sunt cei trei vicepresedinti care au primit plachetele de excelenta.

Printre cele 90 de companii care au primit trofee de excelenta s-au aflat Apa Nova Bucuresti, Baumit Romania, Compania Nationala Loteria Romana, Compania Nationala a Uraniului, Electromagnetica, FAN Courier Express, Grup Feroviar Roman, Hidroconstructia, Lafarge Ciment Romania, OMV Petrom Gaz, Orange Romania si Regia Nationala a Padurilor Romsilva. Potrivit metodologiei de top, dintre cele 132.886 de firme care au depus bilantul aferent anului 2012 au indeplinit criteriile de eligibilitate 29.501 de firme. Dintre acestea au fost premiate 3.977 de companii structurate pe sase domenii de activitate - cercetare-dezvoltare si hightech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura - si, in cadrul fiecarui domeniu, pe cinci clase de marime - intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi. Pentru a fi admise in top firmele au trebuit sa aiba in anul 2012 un profit pozitiv din exploatare si o cifra de afaceri de minim 100.000 lei in cazul microintreprinderilor si de minim 250.000 lei in cazul celorlalte companii.

"Numarul de firme premiate poate parea mare insa acesta trebuie corelat cu o serie de date statistice care confirma rolul important pe care-l are Capitala in economia nationala. Bucurestiul, al treilea oras din regiune dupa Atena si Istanbul, concentreaza 24% dintre comerciantii activi inregistrati in Romania, aproape 30% din suprafata de vanzare si din desfacerile cu amanuntul la nivel national, 19% din valoarea exporturilor romanesti si 32% din valoarea importurilor realizate de Romania, circa 60% din activitatea de cercetare stiintifica a tarii, precum si 21% din totalul salariatiilor consemnati la nivel national. Regiunea Bucuresti - Ilfov a atras circa 61% din totalul investitiilor straine directe realizate de Romania dupa 1990, aproximativ 36 miliarde euro", a aratat Sorin Dimitriu.

Trofeul Creativitatii, editia 2012, a fost realizat de OSIM pe baza datelor proprii existente avandu-se in vedere actele de protectie solicitate sau dobandite in perioada 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2012. In baza acestor date, Trofeul Creativitatii a fost atribuit pe doua sectiuni, cercetare - invatamant si productie - servicii, fiecare avand cate zece premianti. Dintre acestia pe primele locuri s-au situat Universitatea Politehnica Bucuresti, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii destinate agriculturii si industriei alimentare, Biofarm si Banca Nationala a Romaniei.

"Marile probleme economice pleaca de la lipsa unui lider care sa isi asume atat succesele cat si insuccesele. Liderii sunt cei care schimba cu adevarat ordinea economica si nu buni manageri. Avem nevoie de lideri, iar Camera de Comert reprezinta capitalul social care poate duce la cresterea productivitatii in economie", a precizat fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, premiat in anul 2012 cu Trofeul Hermes de catre CCIB.



Poti fi interesat si de