Producatorii de Salam de Sibiu si-au facut asociatie

Producatorii de Salam de Sibiu si-au facut asociatie


Cei mai importanti producatori de Salam de Sibiu din Romania au infiintat Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS), a carei conducere este asigurata de Carmen Gavrilescu (manager marketing Agricola Bacau) in calitate de presedinte si Sorin Minea (presedintele Angst) vicepresedinte.

845Cei mai importanti producatori de Salam de Sibiu din Romania au infiintat Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS), a carei conducere este asigurata de Carmen Gavrilescu (manager marketing Agricola Bacau) in calitate de presedinte si Sorin Minea (presedintele Angst) vicepresedinte.
Asa-zisul conflict pe tema denumirii Salamului de Sibiu s-a stins prin infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS), ce reuneste ca membri fondatori cei mai relevanti producatori de Salam de Sibiu din Romania: Agricola Bacau, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA si Scandia Romana. Acesti producatori realizeaza in momentul de fata peste 90 % din productia de Salam de Sibiu in Romania, se arata intr-un comunicat al Agricola. Scopul Asociatiei este apararea marcii Salam de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata la nivel comunitar, dezvoltarea durabila a productiei acestui produs, precum sprijinirea si cresterea puterii economice a producatorilor acestui sortiment, atat in plan national, cat si international, afirma Carmen Gavrilescu, presedintele asociatiei.

Aceasta precizeaza ca se lucreaza de patru luni la elaborarea Caietului de Sarcini si a intregii documentatii necesare pentru demararea procedurii.

Asociatia este deschisa si pentru alte firme, care pentru a putea deveni membri APSS trebuie sa adreseze o cerere in acest sens.

Infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu este o dovada ca producatorii relevanti ai acestui sortiment pretios, de mare notorietate, au gasit cea mai buna solutie de a stinge ceea ce era perceput drept o lupta in jurul produsului ca atare. APSS este o constructie sustinuta de presedintii celor cinci companii, care sprijina efortul ca pe masa consumatorilor din Romania si nu numai, intotdeauna, sa ajunga produsul Salam de Sibiu de cea mai buna calitate, a apreciat Grigore Horoi, presedintele Grupului Agricola.

Scandia Romana este detinatorul marcii Sibiu si al unei vaste familli de marci construite in jurul acesteia inca din 1968. Pe de alta parte, mai multe companii care produc de foarte multi ani Salam de Sibiu, respectiv Agricola International SA Bacau, Salsi SA Sinaia, Principal Company SA Salonta, Aldis SRL, H&E Reinert SRL, Spar Groupe SRL si Medeus&CO Prodimpex SRL au inregistrat in septembrie 2008 la OSIM, potrivit legislatiei in vigoare, denumirea Salam de Sibiu ca indicatie geografica protejata, in ideea de a crea o protectie in jurul acestui produs extrem de pretios pentru tezaurul romanesc.



Poti fi interesat si de