„Zilele Portilor Deschiseˮ la Ministerul Agriculturii, in perioada 9 - 11 octombrie

„Zilele Portilor Deschiseˮ la Ministerul Agriculturii, in perioada 9 - 11 octombrie


Bucurestenii vor putea vizita Ministerul Agriculturii, in perioada 9 - 11 octombrie 2019, cand vor fi organizate „Zilele Portilor Deschiseˮ, un eveniment dedicat Zilei Nationale a Produselor Agroalimentare Romanesti, care se sarbatoreste in fiecare an in data de 10 octombrie.

Potrivit unui comunicat al MADR, in data de 9 octombrie 2019, intr-o zi normala de lucru pentru angajatii ministerului, portile institutiei din Bulevardul Carol I s-au deschis pentru toti cei interesati sa afle amanunte despre istoricul cladirii, sa cunoasca elemente de arhitectura deosebita ale Palatului ce a fost inaltat in anul 1895 si inaugurat la 30 aprilie 1897.

 

Ministerul Agriculturii a fost zidit si mobilat dupa proiectul arhitectului elvetian Louis Pierre Blanc, in stilul renasterii franceze.

 

„Deschidem cele trei porti ale Ministerului Agriculturii, inclusiv una dintre portile mari care nu a fost deschisa de foarte mult timp, pentru ca a fost betonat. Este o poarta foarte frumoasa la o cladire realizata in 2 ani si sapte luni, incepand din 1895. Ea fost tot timpul proprietatea Ministerului Agriculturii si destinata Ministerului Agriculturiiˮ, a declarat recent ministrul de resort, Petre Daea.

 

Vizitatorii vor beneficia, in intervalul 9:00 - 16:00, de tururi ghidate si vor putea admira expozitia permanenta de vinuri de la etajul I, harta produselor agroalimentare romanesti cu evidentierea locului de provenienta a produselor autohtone, panourile fotografice unde sunt afisati toti ministrii Agriculturii incepand cu anul 1859 si pana in zilele noastre, precum si o sectiune dedicata secretarilor de stat care s-au aflat la conducerea MADR din anul 1971 si pana in prezent.

 

Oaspetii vor putea sa vizioneze, in cele doua sali de sedinte, filme ce prezinta activitatea ministerului si a institutiilor subordonate.

 

De asemenea, in perioada 9-13 octombrie, intre orele 9:00-18:00, in curtea MADR va avea loc o expozitie cu vanzare de unde se vor putea achizitiona produsele atestate traditional, dupa o reteta consacrata, produse montane, precum si produse inregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele tarii.

 

Totodata, cei interesati vor putea cumpara legume si fructe, produse din lapte si carne, dulceturi, zacusca, produse din peste, bauturi spirtoase sau vinuri din Romania. Buna dispozitie din cadrul targului va fi asigurata de un ansamblu folcloric compus din dansatori si solisti vocali, sustin reprezentantii MADR.

 

„Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanestiˮ va fi marcata si in acest an in toata tara prin organizarea de programe si manifestari educative, de voluntariat, cu caracter social si stiintific, destinate promovarii produselor agroalimentare romanesti si castigarii increderii consumatorului.

 Poti fi interesat si de