"Carne gratuita timp de un an", oferta de la loteria pentru vaccinare din SUA

"Carne gratuita timp de un an", oferta de la loteria pentru vaccinare din SUA


Procesatorul de carne american JBS USA a anuntat ca va oferi, gratuit, carne de vita, porc si pui timp de un an pentru 50 de familii din SUA care in saptamanile urmatoare se vor vaccina impotriva COVID-19 la clinicile sponsorizate de companie, transmite Reuters.

Divizia din SUA a grupului brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, precum si firma Pilgrim's Pride, un producator american de carne de pui la care pachetul majoritar de actiuni este detinut tot de JBS, au fost criticate anul trecut dupa ce mii de angajati din abatoarelor lor s-au imbolnavit de COVID-19. Pentru a tine sub control raspandirea virusului facilitatile de procesare a carnii din SUA si-au suspendat operatiunile, ceea ce a condus la probleme in aprovizionarea cu carne si cresterea preturilor.

 

In prezent cele doua companii sustin ca aproximativ 70% din cei 66.000 de angajati ai lor din SUA sunt complet vaccinati si spera ca oferta lor de carne gratuita ii va incuraja si pe rezidentii din zonele rurale din jurul facilitatilor lor, nu doar pe angajatii proprii, sa se vaccineze.

 

"Am facut progrese importante si ratele noastre de vaccinare sunt mult superioare celor din comunitatile pe care le consideram ca fiind propriile noastre case", a spus directorul general de la JBS USA, Andre Nogueira.

 

Loteriile pentru vaccinare sunt ultimele stimulente introduse de companii si oficiali guvernamentali pentru a-i convinge pe cei care sunt reticenti la ideea de a se vaccina. In intreaga lume au fost oferite diferite tipuri de castiguri, de la pui vii la marihuana, pentru cei care s-au vaccinat impotriva COVID-19.Poti fi interesat si de