Viziunea este clară: "Best Steak România" nu este doar o simplă selecție făcută în blind. Este o nouă platformă de promovare, menită să încurajeze producătorii români să se implice activ și să construiască o bază solidă care, pe viitor, va deveni o platformă eficientă pentru exportul de carne premium din România în întreaga lume. De la producători mici, până la cei mai mari jucători din piața noastră, magazine din retailul modern sau tradițional, măcelarii sau carmangerii, restaurante specializate sau steakhouse-uri, au acum oportunitatea de a a-și face cunoscute cele mai bune steak-uri din România. Toți acești profesioniști își pot aduce aportul și își pot înscrie produsele pentru a fi recunoscute și promovate ulterior pe toate canalele de retail din România, precum și la export.
Juriul de profesioniști a fost selectat din România, dar și din străinătate ți este format din 40 de specialiști u o experiență medie de peste 20 ani de activitate în industria cărnii, retail și horeca.
EUGEN CAPRĂ, Președintele juriului Best Steak
„Best Steak România"este un proiect de suflet care reflectă pasiunea mea pentru a ridica standardele de calitate in industria carnii din tara noastra. Prin acest eveniment ne-am propus să sprijinim producătorii și furnizorii locali ca să își prezinte și să își facă cunoscute produsele de calitate premium în fața unui juriu specializat, compus din cei mai buni profesioniști din industria cărnii, retail și HORECA, din țară și din străinătate. Fie că vorbim de steak-uri provenite din sistem bio, din sistem 'grass-fed' sau din sistem grain feed ne dorim ca în final selectia noastra sa aduca beneficii majore producatorilor si in acelasi timp sa fie un ghid esential pentru consumatorii români în alegerea celor mai bune steak-uri din România”.
Un pionier al industriei alimentare, garantia unei selectii profesionale
Eugen Capră nu este doar un simplu organizator de evenimente de referință în România. Este un vizionar cu o expertiză solidă, acumulată în aproape 18 ani de experiență neîntreruptă în promovarea și dezvoltarea industriei cărnii, atât în România, cât și la nivel european.
Pentru a înțelege anvergura impactului său, este suficient să menționăm câteva dintre proiectele sale emblematice:
- Fondatorul revistelor de specialitate INDUSTRIA CĂRNII și EuroMeatNews.com.
- Creatorul expozițiilor internaționale de referință CARNEXPO și Bucharest Food Expo.
- Creatorul GRILLFEST BBQ, cel mai mare festival de grill & BBQ din Europa și organizator al altor evenimente de referință în România precum: CARNEXPO GRILL, Top Chef Măcelar, Oktoberfest, Indagra Food.
Recunoașterea sa depășește granițele țării: în 2024 și 2025, Eugen CAPRA a fost selectat, pentru un al doilea an consecutiv, ca membru al prestigiosului juriu World Steak Challenge, cea mai mare competiție de steak-uri premium la nivel mondial. O dovadă incontestabilă a profesionalismului și cunoștințelor sale.