Efectele pandemiei: consumatorii inlocuiesc tipurile de carne mai scumpe cu carne de pasare

Efectele pandemiei: consumatorii inlocuiesc tipurile de carne mai scumpe cu carne de pasare


Pandemia de coronavirus (Covid-19) provoaca dificultati fara precedent pentru sectorul agroalimentar al UE. Acest sector raspunde si se adapteaza noilor circumstante cu eficienta, sustinut de masurile adoptate de Comisia Europeana, se arata intr-un raport publicat de Executivul comunitar.

Productia de carne de vita a UE a scazut anul trecut din cauza preturilor mai reduse si a reducerii efectivelor, pentru 2020 fiind estimat de asemenea un declin. In schimb, productia de carne de pasare a UE a continuat sa creasca in 2019, in urma majorarii cererii. Tendinta ar urma sa continue si anul acesta, consumatorii inlocuind tipurile de carne mai scumpe cu carne de pasare.

 

Si productia de carne de porc ar urma sa creasca usor anul acesta, datorita cererii din Asia (in urma impactului epidemiei de pesta porcina africana, in special in China). Exporturile UE ar urma sa creasca cu 12%, dupa un avans de 17% in 2019, dar in UE consumul ar urma sa scada din cauza preturilor ridicate.

 

Sectorul carnii de oaie si de capra din UE este afectat de pandemie, iar productia in blocul comunitar ar urma sa ramana stabila in 2020, se arata intr-un raport publicat de Comisia Europeana.



Poti fi interesat si de