Schimb de experienta Romania - Slovacia pe teme din agricultura

Schimb de experienta Romania - Slovacia pe teme din agricultura


O intalnire de lucru pe tema fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala intre Agentiile din Romania si Slovacia a avut loc marti la sediul MADR.

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit vizita unei delegatii din partea Agentiei de Plati din Slovacia, delegatie condusa de directorul general al Agentiei, Juraj Kozuch.

 

In cadrul intalnirii de lucru au fost prezentate un scurt istoric si structura Agentiei, stadiul implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), fluxurile procedurale pentru masurile de investitii gestionate, precum si principalele obiective, alocari, cheltuieli eligibile, beneficiari ai masurilor cuprinse in PNDR 2020. De asemenea, un subiect important pe ordinea de zi a intalnirii, pe marginea caruia s-au purtat discutii ample, l-a constituit prezentarea instrumentelor financiare din PNDR 2020.

 

"Sunt incantat sa va primesc azi in Agentia noastra pentru acest schimb de experienta si va transmit din partea ministrului agriculturii, Petre Daea si a secretarului de stat, Alexandru Potor, toate gandurile noastre bune, precum si tot sprijinul pentru acest demers. Colegii mei din Agentie si din cadrul Autoritatii de Management pentru PNDR va pot pune la dispozitie informatiile de care aveti nevoie privind instrumentele financiare si va asigur de tot sprijinul Agentiei in acest sens. Sunt convins de faptul ca si noi vom avea de invatat multe lucruri de la dumneavoastra si cred ca intalnirea aceasta a cooperarii si a schimbului de experienta dintre Agentii va conduce la progres de ambele parti." a precizat directorul general al AFIR,  Adrian Chesnoiu.

 

Totodata, reprezentantii AFIR au abordat in timpul intalnirii de lucru si alte subiecte de interes pentru colegii din cadrul Agentiei de Plati din Slovacia, cum sunt bazele de date cu preturi de referinta implementate la nivelul AFIR, dar si managementul riscurilor si al neregulilor ce pot aparea in implementarea proiectelor de investitii finantate cu fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.

 

"Apreciem deschiderea dumneavoastra pentru care va multumim. Consideram extrem de utila aceasta intalnire si contam pe experienta voastra pentru a ne ajuta sa implementam cu succes instrumentele financiare in tara noastra." a mentionat directorul general al Agentei de Plati din Slovacia, Juraj Kozuch.

           

In partea a doua a intalnirii au fost prezentate masuri privind prevenirea fraudelor conform legislatiei comunitare, tipuri de nereguli intalnite in cadrul Politicii Agricole Comune, precum si exemple concrete de nereguli intalnite de expertii romani in implementarea proiectelor finantate de AFIR, prin intermediul PNDR 2020.Poti fi interesat si de