Polaris nu mai preia Premium Porc


Holdingul danez DCH International a anuntat ca a renuntat la vanzarea grupului de firme Premium Porc catre fondul de investitii Polaris, dupa mai bine de un an de negocieri.

In luna iulie a acestui an, reprezentantii celor doua parti convenisera aprobarea cadrului contractual de efectuare a tranzactiei. La scurt timp dupa aceasta, avand in vedere contextul instabil generat de evolutia virusului pestei porcine africane in Romania si de impactul ulterior atat asupra pietei, cat si asupra derularii activitatii grupului, cumparatorul a revenit cu o reevaluare a conditiilor de tranzactie.

 

Holdingul danez nu a acceptat noua propunere din partea Polaris si drept urmare ambele parti au convenit sa opreasca negocierile privind tranzactia, pastrandu-se bineinteles posibilitatea reluarii discutiilor intr-un moment viitor oportun.

 

In ciuda acestei situatii, reprezentantii danezi isi arata in continuare optimismul considerand ca nu exista motive de ingrijorare privind viitorul grupului.

 

„Daca am fi avut cu adevarat nevoie de noi lichiditati, situatia ar fi fost diferita. Dar avem lichiditati suficiente si putem creste si fara Polaris. Tranzactia ne-ar fi permis, insa, sa crestem mai repede”, a declarat Torben Svejgaard, presedintele consiliului director DCH International.

 

DCH International se bucura in continuare de un model eficient de business si isi continua operatiunile din Romania prin grupul Premium Porc, anul acesta estimand o productie de 500.000 de porci, cu peste 100.000 de capete mai mare fata de anul 2017.

 

DCH International este un holding danez constituit in anul 2001 de catre fermieri si companii din Danemarca si Canada. Din anul 2006, holdingul detine in Romania grupul Premium Porc, grup sub umbrela caruia activeaza 9 companii cu activitate integrate in agro-business acoperind productia de cereale, furaje si porcine.Poti fi interesat si de