Parteneriat intre Cooperativa agricola "Tara mea" si crescatorii de ovine

Parteneriat intre Cooperativa agricola "Tara mea" si crescatorii de ovine


Cooperativa agricola "Tara mea" si crescatorii de ovine au pus, vineri, bazele unui parteneriat de colaborare ce presupune facilitarea accesului pe piata marilor lanturi de magazine, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministerul Agriculturii a gazduit, vineri, sedinta de lucru dintre reprezentantii Cooperativei agricole "Tara mea" si reprezentantii organizatiilor semnificative din sectorul de ovine, la care au participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, impreuna cu secretarul de stat Daniel Botanoiu si directorul general al Agentiei Nationale de Zootehnie, Iacob Lelior.

 

Pornind de la ideea campaniei nationale de informare si promovare a consumului de carne de oaie, "Alege Oaia!", cooperativa "Tara Mea" a venit in sprijinul crescatorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat ce presupune facilitarea accesului pe piata marilor lanturi de magazine. Prin aceasta asociere, crescatorii de ovine vor avea mai multe avantaje, printre care accesul la piata de desfacere, consiliere in dezvoltarea capacitatii de productie, un pret corect pornind de la raft, etc.

 

In urma discutiilor, crescatorii de ovine si-au manifestat interesul fata de asocierea cu Cooperativa agricola "Tara mea", exprimandu-si disponibilitatea de a pune cat mai repede in aplicare cele discutate in cadrul intalnirii.

 

La intalnire, reprezentantii cooperativei "Tara mea" au expus caserole cu carne de oaie - pulpa de miel cu os, cotlet de miel, coaste de miel, muschiulet de miel, contrafile de miel - ce se vor regasi in cel mai scurt timp la raft.

 

“Am avut o intalnire cu domnul Florin Burculescu, presedintele Cooperativei Tara mea si vom face un parteneriat. Chiar acum inainte de Paste vrem sa intram pe piata cu produse de oaie naturale sub brandul Cooperativa Tara Mea. Si speram sa ne dezvoltam la nivel national, asa incat consumatorul roman sa manance un produs si bun ca gust, si sanatos, iar ca pret sa fie competitiv. Domnul presedinte Florin Burculescu se ocupa de tot, de desfacere, de abatorizare. Noi, crescatorii, ii livram marfa si dansul ne consiliaza si sub coordonarea dansului vor ajunge produsele din carne de oaie la consumatori. Tot ce se vine se vinde in caserola, ambalat frumos, nu la carcasa, ci pe piese. Pentru fermieri, si pentru consumatori va fi corelat pretul cu gustul va fi foarte multumitor si asta este foarte important, sa fie toata lumea multumita. Sa beneficieze de gustul carnii de oaie romanesti”, a declarat, pentru INDUSTRIA CARNII.RO, Dumitru Andresoiu, unul dintre cei mai mari crescatori de ovine din tara.

 

Prin aceasta asociere, MADR doreste crearea unui model de colaborare nationala, prin care consumatorul roman sa poata beneficia de produse de cea mai buna calitate, disponibile pe rafturile marilor lanturi de magazine.Poti fi interesat si de