Noi suspiciuni de pesta porcina africana in Giurgiu

Noi suspiciuni de pesta porcina africana in Giurgiu


Doua noi suspiciuni de pesta porcina africana au aparut in judetul Giurgiu dupa ce un porc mistret a fost gasit mort pe fondul de vanatoare din apropierea localitatii Prundu si in urma unui caz de imbolnavire la porcii dintr-o gospodarie din localitatea Daia.

 

"Pe 5 noiembrie, responsabilii fondului de vanatoare Diana din apropierea localitatii Prundu au raportat faptul ca au gasit un mistret mort, iar marti a aparut un caz de imbolnavire la un porc domestic dintr-o gospodarie din localitatea Daia", a declarat directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu.



Potrivit acestuia, in ambele cazuri probele au fost duse la laborator in judetul Dambovita pentru ca cel din Bucuresti "nu mai face fata".



De la aparitia primului focar de pesta porcina africana in judetul Giurgiu la data de 7 septembrie 2018, in sapte localitati din judet a fost confirmat virusul. In cinci dintre acestea, respectiv la Branistari, Calugareni, Comana, Mihai Bravu si Budeni au fost ucisi toti porcii deoarece au fost inregistrate mai multe cazuri de imbolnaviri. 



Poti fi interesat si de