Nicbac investeste 3 milioane de euro in fabrica Integra

Nicbac investeste 3 milioane de euro in fabrica Integra


Dupa preluarea firmei Integra, grupul Nicbac anunta investitii de pana la 3 milioane de euro pentru a rentabiliza productia in cadrul unitatii de la Chitila.

„Vrem sa marim productia de la 15 tone/zi, cat este in prezent, pentru a functiona la capacitatea maxima a unitatii, de 50 tone/zi. Ne asteapta un drum lung pana vom reusi sa rentabilizam productia din cadrul Integra si sa-I redam renumele din trecut, astfel ca in urmatorii 4 ani, vom investi pana la 3 milioane de euro. De asemenea, vom mari aria de distributie si in spatiul European, chiar si in afara lui, unde avem piete disponibile”, declara Iulian Farcas, administratorul Nicbac.

 

farcas_1

 

Alte aproape 5 milioane de euro vor fi investite la abatorul Nicbac de la Nicolae Balcescu, judetul Bacau, pentru modernizarea liniilor de sacrificare bovine si ovine, dar si pentru reamenajarea unui abator pentru porcine.

 

„Derulam un program de modernizare si extindere a abatorului. Am pornit etapizat, prin inlocuirea liniei de sacrificare bovine, cu scopul de a creste capacitatea de la 100 la 150-200 capete/ora. In aceasta unitate, vor mai functiona doar liniile de sacrificare bovine si ovine, avand in vedere si solicitarile pentru taierile rituale. Pe segmentul carnii de porc, intentionam sa remodelam un abator nou, cu capacitatea de 1.000-1.200 capete/ 8 ore.

 

Valoarea investitiilor se va ridica la 700.000 de euro, pentru modernizarea liniilor de abatorizare, din fonduri proprii, iar la abatorul nou vrem sa implementam noi tehnologii, pentru automatizarea proceselor de productie, ceea ce va insemna un efort financiar de 4 milioane de euro, din fonduri europene”, mai spune administratorul Nicbac.

 

 

 Poti fi interesat si de