Ministrul Agriculturii anunta un pret decent pentru carnea de miel

Ministrul Agriculturii anunta un pret decent pentru carnea de miel


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat ca, de sarbatorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”pret decent”, care sa le acopere cheltuielile şi sa le aduca ”un mic profit”.

“Nu pot sa dau un pret estimat, pentru ca vreau sa fie o piata corecta a vanzarii carnii de miel in perioada sarbatorilor pascale. Din discutiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar ca vor avea un pret decent astfel incat sa poata sa-si scoata cheltuielile si, bineinteles, sa aiba si un mic profit, pentru ca toata lumea munceste pentru acest lucru”, a spus Florin Barbu la Prima TV, scrie ziare.com.

 

Seful MADR a precizat ca, anul trecut, kilogramul de carne de miel ”a fost undeva la 25 de lei”.

”Nu pot sa influentez piata. Daca, in calitatea mea de ministru, dau un pret, sigur ca voi influenta piata. Nu vreau sa fac acest lucru. Sunt sigur ca fermierii vor avea un pret corect pentru romani la carnea de miel”, a adaugat Florin Barbu.

 

Referitor la exporturile de animale catre tarile arabe, ministrul Agriculturii a explicat: ”Suntem net exportatori de carne de ovina. 17% din consumul din UE este asigurat de catre ovinele din Romania. Exportam intre cinci si sase milioane de capete pe an. Suntem o forta in sectorul ovin. In tarile arabe, 90% din import se face din Romania”.

 

Recent, un grup de ciobani de pe o retea de socializare a propus o alianta intre oieri pentru un pret minim al mieilor de Paste din acest an. Ei vor sa nu mai fie promovate pe „Grupul Ciobanilor Adevarati” postarile care nu respecta acest prag minim.



Poti fi interesat si de