Militari implicati in evacuarea resturilor de animale de la ferma arsa

Militari implicati in evacuarea resturilor de animale de la ferma arsa


Forte MAI si MApN au fost implicate in inlaturarea efectelor incendiului in care au ars 1.700 de scroafe si purcei, in judetul Mures.

Pentru preintampinarea aparitiei unor probleme de natura sanitara, forte ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Ministerului Apararii Nationale au fost mobilizate, sambata, sa intervina la evacuarea cadavrelor celor peste 1.700 de porcine care au murit intr-un incendiu izbucnit la o ferma din Capusu de Campie.

 

Potrivit maiorul Cristian Virag, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Horea" al judetului Mures, s-a intervenit in sprijinul agentului comercial in operatiunile de evacuare a resturilor animale pentru a preintampina aparitia unor probleme de natura sanitara. In interventie au fost implicati doi ofiteri si 14 subofiteri de la ISU Mures, 11 subofiteri de la Gruparea Mobila de Jandarmi Targu Mures, 10 subofiteri ai Ministerului Apararii Nationale, voluntari din cadrul SVSU Iclanzel si angajati ai agentului comercial.

 

Seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures, Sandor Kincses, a declarat ca ferma de porci din Capusu de Campie in care au ars, vineri, 700 de scroafe gestante si 1.000 de purcei a fost construita recent, pe fonduri europene, fiind una dintre cele mai moderne unitati de crestere a animalelor din judet.

 

"Din pacate, au ars 700 de scroafe de reproductie si 1.000 de purcei. Ferma are contract cu o unitate specializata, iar cadavrele vor fi ecarisate. Proprietarul fermei are asigurare. E vorba de peste 100.000 de tone de carne arsa. Din pacate paguba e mare - este vorba de scroafe si de purcei, ceea ce inseamna ca ferma va pierde un ciclu de ingrasare. Nu stim ce s-a intamplat, este o ferma moderna, noua, construita pe fonduri europene, este una dintre cele mai moderne din judet, iar proiectele noi au si elemente de siguranta la incendii", a afirmat Sandor Kincses.

 

El a spus ca ferma, apartinand SC Europiglets Band SRL, detine in jur de 12.000 de porci, iar incendiul a distrus una dintre hale, de 3.000 de metri patrati.Poti fi interesat si de