Guvernul a aprobat memorandumul privind imprumutul de la BEI pentru PNDR

Guvernul a aprobat memorandumul privind imprumutul de la BEI pentru PNDR


Guvernul a aprobat, miercuri, memorandumul referitor la contractul de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI) in valoare de pana la 450 de milioane de euro pentru cofinantarea proiectelor sustinute din fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"In sedinta de Guvern a fost aprobat un memorandum privind raportul negocierii contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii in valoare de pana la 450 de milioane de euro, ce va contribui la cofinantarea proiectelor sustinute din fonduri europene, respectiv prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Acest imprumut este in concordanta cu strategia privind datoria publica guvernamentala si a fost negociat de catre Ministerul Finantelor publice in termeni si conditii avantajoase pentru tara noastra", a spus Barbu dupa sedinta de Guvern.

 

Potrivit lui Nelu Barbu, imprumutul va fi tras in 20 de transe, ultima cu data de 31 decembrie 2024. Maturitatea maxima este pana la 15 ani, din care termen de gratie 5 ani, a adaugat el.

 

Prin acest memorandum, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este desemnat agentie de implementare, continuand sa desfasoare activitatile prevazute de legislatia relevanta privind implementarea PNDR, precum si sa furnizeze, impreuna cu Agentia de finantare a investitiilor rurale (AFIR), raportari centralizate privind stadiul fizic si financiar al masurilor.

 

Dupa semnare, contractul de finantare va fi supus aprobarii prin lege de catre Parlament conform legislatiei in vigoare privind datoria publica, a precizat Nelu Barbu.Poti fi interesat si de