Ecoagrotec se extinde cu fonduri europene

Ecoagrotec se extinde cu fonduri europene


Ecoagrotec vrea sa construiasca un grajd de 300 de bovine cu 2 milioane de euro din bani europeni.

Grajdul pe care il detine in prezent compania are 2.400 mp si a fost construit in 2015, tot din fonduri europene, in urma unei investitii de 1,6 milioane de euro, scrie presa centrala.

 

Ferma de vaci de carne Ecoagrotec cu sediul in Tecuci, judetul Galati, detinuta de fermierul Nicusor Popa, a ajuns la vanzari de 5,5 milioane de lei (1,2 milioane euro) in 2017, din cultivarea cerealelor pe o suprafata de 750 de hectare in comuna Barcea, cresterea a 400 de bovine de carne rasa Charolais si transportul de animale vii si marfa, potrivit reprezentantilor companiei.

 

„Vindem masculii abatorelor cu 2,1 euro (9,8 lei) pe kilogram in viu, iar femelele le vindem pentru reproductie, pretul unei femele gestante ajungand si la 2.300 euro (10.695 lei). Lucram cu mai mai multe companii din sector. Ne-am dori sa vindem numai femele, pentru ca e mai rentabil, dar nu e posibil intotdeauna“, a spus Nicusor Popa, proprietarul fermei de Ecoagrotec, care exploateaza si 100 de hectare de pasune luate in arenda.Poti fi interesat si de