Cris-Tim Family Holding integreaza camionul electric eActros 400 in operatiunile de distributie

Cris-Tim Family Holding integreaza camionul electric eActros 400 in operatiunile de distributie


Grupul Cris-Tim face primul pas spre tranzitia la electromobilitate prin integrarea camionului Mercedes-Benz eActros 400 in operatiunile proprii de distributie. Camionul, sasiu carosat cu box frigorific, este pus la dispozitia companiei de catre Daimler Truck & Bus Romania.

Timp de mai multe saptamani, camionul electric eActros este folosit zilnic pentru transportul a aproximativ 7 tone de marfa, distribuita la capacitate maxima (18 paleti), pe o distanta de aproximativ 200 km, intre depozitul central al producatorului din Filipestii de Padure si platformele marilor retaileri, acoperind astfel nevoile de distributie ale companiei.

 

„Din ce in ce mai multe industrii sunt interesate de subiectul electrificarii flotelor de distributie si transport. Am derulat pe parcursul anului trecut o serie de teste cu eActros in cele mai variate domenii, de la distributie de marfuri generale la componente auto sau servicii de curierat si continuam cu implicarea eActros in operatiunile de trasport ale Cris-Tim. Colectam permanent feedback si suntem incantati sa observam, dincolo de beneficiile imediate cum ar fi costurile de consum mai mici sau reducerea/anularea amprentei de CO2, usurinta cu care camionul electric poate fi integrat in activitatile curente ale acestor companii” a declarat Valeriu Zaharia, C.E.O. Daimler Truck & Bus Romania S.R.L.

 

Cu un model de afacere integrat, Cris-Tim Family Holding controleaza toate etapele de la productie la distributie si livrare, garantand calitatea superioara a produsului final care ajunge la consumatori. Compania se bazeaza pe flota proprie compusa din 22 de camioane si 150 de autoutilitare.

 

„In calitate de lider de piata al pietei de carne procesata si al pietei de ready meal, precum si un jucator important al pietei de lactate, principala noastra responsabilitate este de a continua sa deservim comunitatile din care facem parte in cel mai responsabil si sustenabil mod, contribuind la un mediu mai sanatos, mai curat si etic pentru generatiile viitoare. Testul efectuat cu eActros ne ajuta sa intelegem mai bine cum trebuie sa ne pregatim pentru tranzitia la electromobilitate in cadrul flotei noastre”, a declarat Radu Timis Jr., CEO-ul grupului Cris-Tim.

 

Camionul eActros folosit de catre Cris-Tim este configurat cu sasiu pe trei axe si patru baterii litiu-ion, fiecare cu o capacitate instalata de circa 112 kWh. Aceasta inseamna o capacitate totala a bateriei de aproximativ 448 kWh, ce permite parcurgerea unor distante de pana la 400 km. Desigur, autonomia exacta poate varia in functie de mai multi factori precum topografia, comportamentul soferului, temperatura exterioara, incarcatura si tipul de suprastructura.

 

Acest model eActros 400 este carosat cu box frigorific Kiesling si agregat frigorific cu recorder de temperatura. Suprastructura beneficiaza de scara de acces retractabila si de un perete despartitor COOL SLIDE, cu trei elemente de etansare magnetica, a carui pozitie poate fi modificata prin glisarea pe sina de la nivelul acoperisului. Siguranta incarcaturii este asigurata de grinda de incarcare din aluminiu, cu insertii din otel, ce permite o forta maxima de 1000daN, precum si de celelalte sine de fixare din otel inoxidabil.

 

Compania de familie Cris-Tim are ca domeniu principal de activitate producerea si comercializarea mezelurilor, fiind preocupata de protejarea mediului si utilizarea resurselor regenerabile. Pentru a reduce amprenta de carbon, Cris-Tim utilizeaza surse de energie regenerabila in procesele de productie, folosind energie solara pentru a alimentarea fabricii de la Filipesti, alaturi de gestionarea eficienta a resurselor de apa. Totodata, este primul producator din categoria lactate care foloseste un ambalaj inovator, in care PET-ul si capacul sunt din plastic 100% reciclabil. In plus, 25% din plasticul folosit in sticlele produselor lactate Cris-Tim este din plastic reciclat.



Poti fi interesat si de