Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Zootehnie PIC incheie un nou parteneriat strategic cu Møllevang Genetics

banner optim 540x130
 

PIC incheie un nou parteneriat strategic cu Møllevang Genetics

  • PDF
PIC porci parteneriat2Møllevang Genetics (‘Møllevang’), o companie independenta de genetica suina din Danemarca, impreuna cu PIC, divizia de suine a grupului Genus plc, furnizor global de genetica suina de elita si de servicii genetice suport, anunta ca, incepand cu 1 iulie 2018 vor realiza un parteneriat strategic. Acordul face, in prezent, obiectul unor conditii, partile continuand sa actioneze individual pana la data la care parteneriatul va intra in vigoare.

Din luna iulie 2018, Møllevang va continua sa furnizeze de genetica superioara pe piata din Danemarca si din tarile apropiate, devenind  partenerul PIC in Danemarca in productia de animale de reproductie de elita. Proprietarul companiei Møllevang, Niels Pedersen, va coordona in continuare partea de reproductie a companiei Møllevang, restul termenilor parteneriatului strategic ramanand confidentiali.

Møllevang a obtinut rezultate excelente pe partea de crestere si reproductie a populatiilor rezultate din linii pure de Landrace, Marele Alb si Duroc. Møllevang a inceput activitatea in anul 2000 ca multiplicator si, in 2002 s-a extins, devenind nucleu de productie in sistemul DanAvl. De-a lungul anilor, Møllevang s-a dezvoltat in mod constant prin implementarea de noi tehnologii care sa conduca spre un progres genetic rapid,  atentia fiind concentrata pe obtinerea de animale robuste si productive, care sa contribuie la maximizarea profitabilitatii clientilor companiei.

In luna iulie 2017, Møllevang a inceput sa actioneze independent si a demarat procese de selectie avansata, adaptata productiei comerciale, concentrandu-se pe productivitatea scroafelor, viteza de crestere, calitatea carnii si usurinta managementului animalelor, cu scopul final de a obtine animale mai eficiente pentru clienti.

“Din momentul in care a devenit o companie de genetica suina independenta, Møllevang a avut numeroase oportunitati de a se asocia cu furnizori de genetica suina”, a afirmat Niels Pedersen, CEO in cadrul Møllevang. “Motivatia alegerii pe care am facut-o este mai mult decat evidenta: pozitia de lider a PIC in domeniul tehnologiilor genetice si acoperirea globala sunt complet adaptate companiei  Møllevang. Odata ce parteneriatul strategic va demara, in iulie 2018, Møllevang si PIC vor pune la dispozitia clientilor din Danemarca genetica suina de elita si servicii suport. Pana atunci Møllevang va continua sa le ofere clientilor sai produse si servicii de calitate” , a continuat acesta.

“Møllevang a furnizat  genetica superioara producatorilor danezi si internationali timp de aproape doua decenii”, spune Bill Christianson, COO in cadrul PIC. “Odata ce va intra in vigoare, parteneriatul strategic va permite atat PIC cat si Møllevang sa isi creasca vizibilitatea in Danemarca, va contribui la consolidarea lantului de distributie al PIC in Europa si la cresterea competitivitatii pe piata din Danemarca”, adauga Christianson. 

 

 

Despre Møllevang Genetics

Møllevang este o companie independenta de genetica suina, fondata in Danemarca. Din 2000, Møllevang s-a concentrat pe multiplicarea populatiilor provenite din linii pure de Landrace, Marele Alb si Duroc  si si-a extins  nucleul genetic in 2002. Din 1 Iulie 2017, Møllevang activeaza in mod independent, comercializand animale de reproductie de calitate superioara producatorilor din Europa si nu numai. Puteti afla mai multe informatii despre Møllevang pe www.møllevang.dk.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:41


banner agerpress nou 554x80