Romania inregistreaza un nou brand certificat IGP Carnatii de Plescoi

Romania inregistreaza un nou brand certificat IGP Carnatii de Plescoi


Carnatii de Plescoi ar putea intra in curand in randul brandurilor protejate la nivel european.

plescoi carnati1Carnatii de Plescoi ar putea intra in curand in randul brandurilor protejate la nivel european.


Un dosar privind atestarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) este in lucru la Bruxelles inca de anul trecut. Dupa aprobarea documentatiei, carnatii de Plescoi vor putea fi produsi doar in judetul Buzau.

Asociatia pentru Protejarea Carnatilor de Plescoi a inceput demersurile in vederea obtinerii atestatului Indicatie Geografica Protejata (IGP) si intentioneza sa promoveze carnatii de Plescoi pe piata europeana.

Conform noilor norme europene, materia prima pentru marcile traditionale va trebui sa fie produsa in zona. In prezent, oricine poate sa produca vestitii carnati de Plescoi, chiar daca aduce materie prima din orice colt al lumii. Conform noilor norme europene, materia prima trebuie sa provina obligatoriu din zona geografica respectiva, mai exact din zona comunei Berca, judetul Buzau.

Despre cum au ajuns renumiti Carnatii de Plescoi, dar si despre felul in care vad viitorul pietei de desfacere dupa obtinerea certificarii IGP doi dintre cei mai importanti producatori de Carnati de Plescoi Comsoradi si Gabioti citeste in editia 53 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.


Poti fi interesat si de