Piata de condimente este in continua crestere

Piata de condimente este in continua crestere


Cererea mondiala de condimente si mirodenii este in continua ascensiune in ultimii ani, datorita cresterii consumului de alimente semipreparate, snacks-urilor si produselor de cofetarie.

condiment pCererea mondiala de condimente si mirodenii este in continua ascensiune in ultimii ani, datorita cresterii consumului de alimente semipreparate, snacks-urilor si produselor de cofetarie.

Piata extinsa a produselor alimentare prelucrate si gata pentru consum a avut, de asemenea, un impact pozitiv.

Unul dintre factorii cheie ai pietei globale de condimente este utilizarea acestora ca si conservanti naturali pentru o varietate de produse din carne.
Se asteapta ca piata globala de condimente si mirodenii sa ajunga la 16.134 milioane de dolari in 2020. Globalizarea, variatiile demografice si beneficiile medicinale ale mirodeniilor sunt cativa dintre factorii care determina cresterea pietei, noteaza specialistii Supremia, cel mai mare producator de condimente si ingrediente din Romania.

Si in Europa cererea pentru condimente si mirodenii este in crestere. Acest lucru se datoreaza in principal tendintelor europenilor pentru o viata sanatoasa, pentru gusturi noi si interesante. Cumparatorii europeni se concentreaza pe sortimente speciale, de calitate si durabile.

De asemenea, produsele multiculturale sunt din ce in ce mai solicitate, datorita cresterii populatiei multiculturale si datorita calatoriilor pe care europenii le fac tot mai des catre destinatii exotice.

Foarte populare in Europa sunt condimentele din China (piper, ghimbir, anason); din India (curry, chilies, cardamom); din Thailanda (scortisoara de cassia, cuisoare, nucsoara); din Vietnam (ghimbir, ardei iute, fenicul, piper).


Poti fi interesat si de