Marel isi extinde fabrica din Slovacia

Marel isi extinde fabrica din Slovacia


Producatorul de echipamente pentru procesare a carnii Marel a anuntat ca isi va extinde capacitatea de productie pentru fabrica din Nitra, Slovacia, potrivit publicatiei online Globalmeat News.

marel 2Producatorul de echipamente pentru procesare a carnii Marel a anuntat ca isi va extinde capacitatea de productie pentru fabrica din Nitra, Slovacia, potrivit publicatiei online Globalmeat News.
Vom adauga o unitate de 9.000 de metri patrati, pe care vom instala noi linii de productie, a declarat Rudolf Gubric, seful operatiunilor de productie din fabrica slovaca. In prezent, aici lucreaza 270 de persoane, iar intentia noastra este sa ajungem la un numar de 350 de angajati pana in 2019.

Potrivit companiei Marel, din cauza lipsei de personal calificat din regiune, intreprinderea va desfasura traininguri pentru posibilii noi angajati in cadrul sistemului educational dual ce combina practica si educatia vocationala in liceele locale. Acest model este folosit la scara larga in Slovacia de numeroase companii ce activeaza in sectorul alimentar.

Investitia va fi facuta de subsidiara Marel Slovacia, iar proiectul va permite sporirea capacitati de utilaje pentru procesarea carnii de vita, porc si pasare. Deocamdata, Marel nu a anuntat la cat se vor ridica investitiile.

Fabrica este amplasata in parcul industrial Nitra-Sever, in vestul Slovaciei. Marel a intrat pe piata slovaca in 2005, cand a inceput productia intr-o fabrica subcontractata. Un an mai tarziu, a achizitionat terenul in parcul industrial. Productia in propria fabrica, una din cele noua ale companiei, a demarat in 2008.


Poti fi interesat si de