Kosarom isi intareste pozitia pe piata din Germania

Kosarom isi intareste pozitia pe piata din Germania


Grupul de firme Kosarom din Pascani isi continua expansiunea pe piata externa prin intrarea in magazinele Rewe, din Germania, in contextul in care procesatorul livreaza saptamanal produse pe aceasta piata de 5 ani.

kosarom germaniaGrupul de firme Kosarom din Pascani isi continua expansiunea pe piata externa prin intrarea in magazinele Rewe, din Germania, in contextul in care procesatorul livreaza saptamanal produse pe aceasta piata de 5 ani.


Patrunderea pe pietele externe nu este usoara. Presupune seriozitate pentru a raspunde la exigentele de consum din aceste zone. Am fost prima companie producatoare din Romania care a agreat toate articolele listate. Aceasta munca de listare a 25 de articole, cu detalii referitor la fiecare ingredient din produs in parte, a durat aproximativ un an si jumatate. Rigorile sunt specifice fiecarei piete in parte, respectiv Marea Britanie, Tarile Nordice, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Austria, Franta, Portugalia, Grecia, Cipru, Macedonia, Republica Moldova. Am inceput cu un portofoliu de 25 de articole din toate gamele sortimentale, respectiv Carnati, Salamuri, Crenwursti, Afumaturi, Produse traditionale, Specialitati, spune Elena David, directorul de vanzari Kosarom.

Compania nu a intampinat probleme legate de agreere. Kosarom produce la standarde internationale, in sistem integrat, cu materie prima din fermele proprii, cu trasabilitate ce poate fi dovedita. Acestea au fost conditiile care au atarnat in ok-ul primit de la autoritatea sanitar - veterinara germana. Fiecare produs in parte a fost analizat microbiologic si organoleptic. De asemenea, fiecare eticheta de produs, forma de ambalare si fisa logistica au primit ok-urile finale dupa o atenta selectie. Sa fim in aceasta piata, nu este o intamplare, avand in vedere ca rigoare germana nu este o vorba in vant. Ne-am bucurat de suportul partenerilor nostri, care ne distribuie produsele, completeaza Elena David.

20% din productia de preparate si semicarcasa a Kosarom merge la export. Recent, compania a incheiat un parteneriat cu proprietarii retelei Rewe, care are peste 5000 de magazine, si deja vinde 3 dintre produse in cateva dintre locatii. In acest moment suntem in cele cateva sute de magazine Mix Markt din Germania, Italia, Spania, Olanda, Grecia. Parteneriatul ne-a adus si un contract cu o mare retea de hipermarketuri din Germania, unde am listat trei articole. La aniversarea a 20 de ani de activitate, am fost invitati sa ne prezentam produsele in fata a catorva sute de retaileri internationali. A fost o onoare si o recunoastere a increderii in produsele Kosarom. Parteneriate puternice avem cu toti distribuitorii cu care lucram in toate tarile comunitare, Marea Britanie, Cipru, Grecia, sustine reprezentantul Kosarom.

Pentru 2017, grupul vizeaza o crestere a volumului cu 15%, prin imbunatatirea portofoliului de produse, deschiderea a noi canale de piata si private labels. Asta in conditiile in care in ultimul an a investit cateva milioane de euro in cresterea capacitatilor de productie porc si pasare, pentru a asigura suta la suta necesarul de abatorizare si prelucrare al Kosarom.


Poti fi interesat si de