Inca o lovitura pentru Brazilia. Filipine suspenda importul de carne

Inca o lovitura pentru Brazilia. Filipine suspenda importul de carne


Industria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa scandalul carnii putrezite, declansat in primavara, salmonella afecteaza si mai mult exporturile. Filipine a suspendat importul de carne din aceasta tara, ca urmare a probelor de carne depistate pozitiv cu aceasta bacterie.

carne filipineIndustria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa scandalul carnii putrezite, declansat in primavara, salmonella afecteaza si mai mult exporturile. Filipine a suspendat importul de carne din aceasta tara, ca urmare a probelor de carne depistate pozitiv cu aceasta bacterie.


Ministrul Agriculturii, Manny Piol, a declarat ieri ca a solicitat interzicerea temporara a tuturor importurilor de carne din Brazilia, dupa ce au fost descoperite aproape 500 de kilograme de carne dintr-un transport recent pozitive la Salmonella.

Interdictia va ramane in vigoare cat timp Oficiul National de Inspectie a Carnii din Filipine investigheaza acest caz. Brazilia reprezinta 6% din importurile de carne din Filipine.

"Trebuie sa ne asiguram ca sunt protejati consumatorii mai presus de orice", a declarat Piol, potrivit news.abs-cbn.com.

China, al doilea cumparator de carne de vita si de pasare produse in Brazilia, Egip si Chile au oprit importul de carne din aceasta tara inca din luna martie, cand au aparut primele suspiciuni ca sanatatea consumatorilor ar fi fost pusa in pericol de activitati ilicite.


Poti fi interesat si de