Elit si Vericom fac parte oficial din grupul Smithfield

Elit si Vericom fac parte oficial din grupul Smithfield


Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania Smithfield Romania a achizitionat societatile Elit si Vericom 2001.

smithfield porciConsiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania Smithfield Romania a achizitionat societatile Elit si Vericom 2001.


Autoritatea de concurenta a evaluat aceasta concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate, se precizeaza in comunicatul autoritatii romane de concurenta.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei in urma eliminarii informatiilor confidentiale.

Smithfield Romania face parte din grupul Smithfield Foods Inc din SUA, care, la randul lui, este parte din grupul WH Group Limited din China. Acesta din urma actioneaza ca o companie de tip holding pentru investitii, fiind implicat, in principal, in productia deporci, productia si comercializarea decarneproaspata de porc si decarneambalata.

In Romania, activitatea grupului Smithfield Foods Inc cuprinde, in principal, cresterea deporcisi comercializarea deporcivii, precum si producerea si comercializarea decarnede porc proaspata.

Elit si Vericom actioneaza, in principal, in domeniul productiei si comercializarii de preparate dincarnesi decarnesemi-procesata, precum si in domeniul productiei si comercializarii decarneproaspata, respectiv al comercializarii decarnecongelata.


Poti fi interesat si de