Curtea Europeana de Conturi, audit pe masurile de bunastare a animalelor

Curtea Europeana de Conturi, audit pe masurile de bunastare a animalelor


Cinci state membre - Romania, Polonia, Franta, Italia si Germania - vor fi auditate in acest an de Curtea de Conturi Europeana in ceea ce priveste eficacitatea masurilor legate de bunastarea animalelor, a anuntat, marti, Comisia Europeana intr-un comunicat citat de Agerpres.

vacute 2Cinci state membre - Romania, Polonia, Franta, Italia si Germania - vor fi auditate in acest an de Curtea de Conturi Europeana in ceea ce priveste eficacitatea masurilor legate de bunastarea animalelor, a anuntat, marti, Comisia Europeana intr-un comunicat citat de Agerpres.


"Acest audit se limiteaza la animalele de ferma, acestea facand obiectul celei mai mari parti din legislatia UE in materie. In UE, exista aproximativ 4,5 miliarde de pui, de gaini ouatoare si de curcani si circa 330 de milioane de vite, porcine, caprine si ovine. Pe langa conditiile de viata ale animalelor in cadrul exploatatiilor agricole, auditul se va axa si pe aspectele legate de transportul si de sacrificarea acestora", se mentioneaza in comunicat.

Pentru perioada 2014-2020, fondurile alocate de UE, in cadrul dezvoltarii rurale, in vederea efectuarii de 'plati pentru bunastarea animalelor' se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Masurile sunt menite sa incurajeze ameliorarea nivelului de bunastare dincolo de cadrul minim al cerintelor nationale si ale UE.

"Auditul include vizite in cinci state membre - Romania, Polonia, Franta, Italia si Germania - si este coordonat de Janusz Wojciechowski, membru al Curtii. Publicarea raportului este prevazuta pentru sfarsitul anului 2018", anunta CE, Curtea de Conturi Europeana a publicat marti o nota de informare referitoare la actiunile intreprinse de UE pentru a se asigura conformitatea cu legislatia privind bunastarea animalelor si pentru a se imbunatati coordonarea intre activitatile din acest domeniu si politica agricola comuna.

"Notele de informare au ca subiect o activitate de audit in curs si sunt publicate dupa anuntarea auditului respectiv. Aceste documente sunt concepute ca o sursa de informatii pentru cei interesati de politica si/ sau de programele care sunt auditate. Pentru a incuraja o abordare mai interactiva, fiecare nota include o sectiune in care partile interesate sunt invitate sa contacteze echipa de audit la o adresa dee-mail speciala. Nota de informare de astazi se bazeaza pe activitatea desfasurata in vederea unui audit in curs referitor la eficacitatea masurilor UE legate de bunastarea animalelor", precizeaza comunicatul Comisiei Europene.Poti fi interesat si de