Botosani: Vanatoarea, interzisa dupa aparitia unui focar de pesta porcina langa granita

Botosani: Vanatoarea, interzisa dupa aparitia unui focar de pesta porcina langa granita


Autoritatile din Botosani au instituit, miercuri, interdictii pe fondurile de vanatoare din nordul judetului, dupa aparitia unui focar de pesta porcina africana in Republica Moldova, la circa 300 de metri de granita cu tara noastra.

pesta porcina3Autoritatile din Botosani au instituit, miercuri, interdictii pe fondurile de vanatoare din nordul judetului, dupa aparitia unui focar de pesta porcina africana in Republica Moldova, la circa 300 de metri de granita cu tara noastra.


Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor au decis interzicerea, pe o perioada de 30 de zile, a partidelor de vanatoare pe fondurile aflate pe raza localitatilor Horodiste, Esanca, Bajura, Concesti, Cuza Voda, Paltinis, Slobozia, Cuzlau si Darabani.

Potrivit prefectului judetului Botosani, Dan Slincu, exista riscul ca pesta porcina africana sa patrunda in Romania ca urmare a migratiei porcilor mistreti in zona de frontiera.

"Avand in vedere ca distanta pana la focar este la 300 de metri de la granita, exista un risc major sa avem si noi un focar pe raza judetului", a afirmat Slincu.

Focarul de pesta porcina africana a fost localizat in zona Mamaliga din Republica Moldova.


Poti fi interesat si de