ANSVSA continua sa aplice amenzi pe litoral

ANSVSA continua sa aplice amenzi pe litoral


Inspectorii sanitariveterinarisi pentru siguranta alimentelor au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi in valoare de 28.000 de lei in urma controalelor efectuate pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

ansvsa amenziInspectorii sanitariveterinarisi pentru siguranta alimentelor au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi in valoare de 28.000 de lei in urma controalelor efectuate pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.


Astfel, au fost verificate 38 de unitati localizate in cele sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Potrivit ANSVSA, in urma controalelor s-au constatat deficiente cu privire la: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitarveterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie si etichetarea si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitaraveterinara si pentru siguranta alimentelor, cinci restaurante, patru magazine alimentare, doua unitati tip fast food, un bufet si un laborator au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 28.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate si retrase de la comercializare 10kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijata catre o unitate de neutralizare, noteazaANSVSA.

Autoritatea de control precizeaza ca, prin intermediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Numarul de telefon va functiona in paralel cu Call-Center-ulANSVSA(0800.826.787), apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.


Poti fi interesat si de