Agricover Credit IFN, expunere din credite de peste 1 miliard de lei

Agricover Credit IFN, expunere din credite de peste 1 miliard de lei


Agricover Credit IFN - divizia de finantare a Agricover Holding, a inregistrat in primul semestru al anului 2017 o expunere din credite in valoare de un miliard de lei, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2016.

tractor agricoverAgricover Credit IFN - divizia de finantare a Agricover Holding, a inregistrat in primul semestru al anului 2017 o expunere din credite in valoare de un miliard de lei, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2016.


Valoarea creditelor acordate a fost de 421 milioane lei, in crestere cu 33% fata de primul semestru al anului 2016, in timp ce numarul clientilor cu credite in sold a fost de 2.410 fermieri, reprezentand o crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada din 2016.

Cresterea numarului de clienti si a plasamentelor acordate fermierilor au reprezentat principalele obiective Agricover Credit pentru primul semestru al anului 2017. Rezultatele obtinute confirma faptul ca avem o baza solida de dezvoltare. Dispunem de capitaluri proprii consistente, produse specializate de finantare si un portofoliu bine echilibrat, cu o crestere semnificativa pe segmentul de clienti medii si mici a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Compania a incheiat primul semestru al anului 2017 cu un profit net de 11,3 milioane lei si un rezultat operational de 16,6 milioane lei, cu 7% peste nivelul anului trecut. Rezultatele au fost influentate de cheltuiala cu provizioanele de risc realizata in primele sase luni ale anului, rata creditelor neperformante fiind in continuare la un nivel foarte bun, de 1,4%.


Poti fi interesat si de