Vaslui: Interes crescut pentru calificarea in meserii cu profil agricol

Vaslui: Interes crescut pentru calificarea in meserii cu profil agricol


Un numar de 263 de persoane urmeaza in aceasta perioada cursuri de calificare in diverse meserii cu profil agricol, organizate de Directia pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Vaslui.

Interesul pentru calificarea in meserii ca legumicultor, apicultor, tractorist, crescator de animale sau pomicultor este unul crescut, potrivit reprezentanților DAJ.

 

„In aceasta perioada, prin Compartimentul de formare profesionala, promovare si elaborare proiecte, sunt inscrise un numar total de 263 persoane, pentru sase cursuri de calificare profesionala. Cele mai multe persoane au ales cursurile de calificare in meseriile de apicultor, legumicultor si crescator de animale. La finalizarea cursurilor, absolventii vor obtine un certificat de calificare profesionala, care va fi util atat la intocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene prin masurile de sustinere financiara, din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, cat si la desfasurarea activitatilor in domeniul respectiv”, a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

 

In anul 2017, un numar total de 160 de cursanti au absolvit cursuri de formare profesionala organizate de DAJ Vaslui. Dintre acestia, 51 au ales cursuri de apicultor, 26 s-au specializat ca legumicultori, 28 ca tractoristi, 18 vasluieni au optat pentru cursuri de calificare in profesia de lucrator in domeniul plantelor, 20 au absolvit cursuri de crescatori de animale, in timp ce profesia de pomicultor a prezentat interes pentru 17 absolventi. 

 

Potrivit organizatorilor, toate activitatile de instruire si formare profesionala se desfasoara avandu-se in vedere, in principal, corelarea experientei practice cu alinierea la cerintele societatii moderne si ale economiei de piata. Poti fi interesat si de