Sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare a devenit operational

Sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare a devenit operational


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din Romania-SERSPAR, avand in vedere prevederile Legii nr. 105/ 2023 privind reglementarea modalitatii de raportare a stocurilor la produsele agricole si alimentare.

Astfel, conform unui comunicat al ministerului, pe site-ul www.madr.ro, in sectiunea "Industrie Alimentara", a fost creata o sectiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din Romania - SERSPAR. Aplicatia poate fi accesata de pe home page sau direct din link-ul https://stocuri.madr.ro.

 

Operatorii economici din domeniile de activitate de productie agricola, depozitare, procesare si comercializare a produselor agricole si alimentare prevazute in anexa la lege au obligatia de a furniza catre MADR date statistice de evidenta a stocurilor la aceste produse. Datele statistice vor fi comunicate o singura data pe luna, pana in data de 15 a lunii pentru luna precedenta.

 

Furnizarea datelor statistice prevazute de Legea nr. 105/2023 se va realiza doar incepand cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

 

"Pentru a veni in sprijinul operatorilor economici care au obligatia de a furniza date statistice de evidenta a stocurilor, SERSPAR cuprinde o sectiune de instructiuni cu tutoriale in vederea facilitarii inregistrarii si a utilizarii acestui sistem informatic. Recomandam operatorilor economici inregistrarea din timp in sistem prin crearea unui cont de utilizator in platforma SERSPAR pana la 1 noiembrie 2023. Dupa crearea contului, reprezentatul legal va incarca Declaratia pe proprie raspundere si eventuale imputerniciri pentru punctele de lucru. In masura in care sunt necesare, cererile de suport trebuie trimise prin functionalitatea 'Suport' din pagina principala a aplicatiei", explica reprezentantii MADR.



Poti fi interesat si de