Romanii, printre cei mai risipitori din Europa

Romanii, printre cei mai risipitori din Europa


Un roman arunca zilnic peste 350 de grame de mancare, iar anual risipeste 129 de kilograme de alimente, anunta reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica (INSP), precizand ca Romania este a noua tara din Europa din perspectiva risipei alimentare.

„Incercam sa aducem recomandarile corecte, sa ii convingem pe cei care va pun la dispozitie mancarea sa fie sanatoasa, sa nu aiba sare, sa fie apa pe masa, sa fie adecvata nutritional. (...) Este o problema de informare pentru ca decizia cu privire la alimente si alimentatie nu este usoara. (...) Noi spunem stop risipei, astfel incat alegerile sa fie sanatoase, echilibrate si adecvate varstei. Noi aruncam mult din ce cumparam. Suntem a noua tara din perspectiva performantei in a arunca alimente, ceea ce e ingrijorator. (...) O persoana arunca zilnic peste 350 de grame de mancare, ajungand sa risipeasca anual 129 de kilograme de alimente”, a declarat Alexandra Cucu, directorul Centrului National pentru Evaluarea si Promovarea Starii de Sanatate din cadrul INSP.

 

O initiativa legislativa care se refera la introducerea orei de nutritie pentru prescolari, dar si elevii pana in clasa a VIII-a a fost votata, recent, de Camera Deputatilor, momentan fiind in dezbateri in Senat. Initiatorii sustin ca astfel vor sa-i invete pe copii cum sa se alimenteze corect.Poti fi interesat si de