Romania, tara cu cea mai rapida evolutie a rasei Aberdeen Angus din Europa

Romania, tara cu cea mai rapida evolutie a rasei Aberdeen Angus din Europa


In ultimii ani, in Romania s-a inregistrat o crestere cu 126%  a rasei de carne Aberdeen Angus, fiind cea mai rapida evolutie dintr-o tara europeana, a declarat Nagy Peter Tamas, membru in Consiliul Director Aberdeen Angus Romania si fost secretar de stat in MADR.

„Aceste date statistice sunt imbucuratoare pentru noi, romanii, am fost apreciati la World Angus Forum ca fiind tara cu cea mai rapida evolutie in ceea ce priveste rasele de carne. Datorita Asociatiei Aberdeen Angus, peste 90% din animale au certificate de origine, sunt animale de prima clasa de calitate, iar acest lucru conteaza intr-o economie de piata. Datele ne arata ca trebuie sa incetam sa mai exportam animale vii, adica subventii, si trebuie sa gasim formula prin care aceste animale sa fie ingrasate si abatorizate in Romania si sa exportam produse finite - carne si preparate din carne”, a precizat Nagy Peter Tamas, in cadrul expozitiei Agriplanta.

 

Asociatia Aberdeen Angus are peste 750 de membri activi si mai mult de 90% dintre animalele detinute de acestia sunt crescute si abatorizate in Romania.Poti fi interesat si de