Programe de investitii in zona montana, adoptate de Senat

Programe de investitii in zona montana, adoptate de Senat


Plenul Senatului a adoptat trei initiative legislative care vizeaza zona montana, privind aprobarea unor programe de investitii pentru infiintarea centrelor de sacrificare a animalelor, a stanelor, a centrelor de colectare si de prelucrare primara a lanii.

Una dintre propunerile legislative are ca obiect de reglementare aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea centrelor de sacrificare a animalelor in zona montana, al carui scop este facilitarea accesului la finantare a investitiilor din zona montana.

 

„Valoarea totala a Programului este de 15 milioane de euro si se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, conform textului legislativ.

 

Un alt proiect vizeaza aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea stanelor montane, pentru perioada 2018-2020, care sa beneficieze de o politica specifica distincta, definita conform principiilor dezvoltarii durabile, si care sa vizeze reducerea dezechilibrului intre zonele mai favorizate si cele montane.

 

Programul are o valoare totala de 7 milioane de euro, care se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Valoarea totala a Programului de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare, spalare si prelucrare primara a lanii in zona montana este de 5 milioane de euro, pentru un numar maxim de opt centre si se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, potrivit expunerii de motive.

 

Cele trei propuneri legislative au fost aprobate de Senat, in calitate de prima Camera sesizata.Poti fi interesat si de