Producatorii romani ar putea exporta carne de vita si de oaie pe piata israeliana

Producatorii romani ar putea exporta carne de vita si de oaie pe piata israeliana


Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a anuntat o noua oportunitate de export pentru producatorii romani de carne de vita si de oaie.

Joi, 13 iulie, presedintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, a primit vizita E. S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului in Romania. Scopul intalnirii a fost prefatarea misiunii de audit desfasurata de expertii israelieni, cu privire la sistemul nostru national de inspectie a carnii de bovina si ovina.

 

In perioada 16-21 iulie, specialisti israelieni vor efectua verificari detaliate in unitatile romanesti eligibile pentru exportul de carne kosher.

 

“Obiectivul principal al acestor evaluari este stabilirea unei echivalente intre sistemul de inspectie romanesc si cel din Israel, asigurand astfel conditiile necesare pentru exportul de carne kosher in statul evreu. Suntem increzatori ca verificarile vor demonstra excelenta sistemului nostru de inspectie si conformitatea cu rigorile kosher. Odata incheiat auditul, rezultatele vor contribui la intarirea colaborarii noastre si vor deschide noi oportunitati in domeniul exportului de carne intre cele doua tari”, au transmis reprezentantii ANSVSA.



Poti fi interesat si de