Petre Daea, discutii cu omologul polonez despre Politicile Agricole Comune

Petre Daea, discutii cu omologul polonez despre Politicile Agricole Comune


Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a intalnit saptamana trecuta cu omologul sau polonez, dupa ce avusese o intrevedere si cu ministrul Agriculturii din Franta. Daea a participat la Consiliul de Ministri ai Agriculturii de la Bruxelles.

“Urmare a invitatiei ministrului polonez al Agriculturii, Krzysztof Jurgiel, ne-am intalnit azi, 15 februarie, la Varsovia, ocazie cu care am discutat despre perspectivele Politicii Agricole Comune post 2020 si detinerea Presedintiei Consiliului UE din anul 2019. Dupa intalnirea bilaterala, a avut loc o conferinta de presa organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Republica Polona”, a scris pe contul sau de socializare Petre Daea.

 

Romania va sustine mentinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) dupa 2020 si a celor doi piloni din cadrul PAC, dar va spune "nu" plafonarii platilor directe, a declarat recent ministrul roman al Agriculturii.

"Vrem sa ne ducem spre convergenta, sa vedem ce perspective cream pentru fermierii tineri. Un tanar de astazi nu poate fi un fermier de maine fara pamant. Ce perspective ii dam? Si noi avem din acest punct de vedere instrumente de sprijin, care presupun garantarea cu 80% de catre stat a creditului pentru capitalul de lucru. Este un act normativ care functioneaza, 80% garantii de la stat si 20% pun valoarea pamantului, dar in anumite conditii. Este (o masura n.r.) pentru toti, dar in primul rand pentru tineri. Mai sunt masuri in PNDR pe care trebuie sa le mobilam cu bani si cu bani consistenti in viitorul PAC", a spus Petre Daea.Poti fi interesat si de