Marocul va importa carne de pasare din SUA, in valoare de 10 mil. dolari anual

Marocul va importa carne de pasare din SUA, in valoare de 10 mil. dolari anual


Marocul a fost de acord sa accepte pentru prima data importuri de carne de pasare din SUA, livrarile anuale initiale fiind estimate la aproximativ zece milioane de dolari, transmite Reuters.

Anterior, Marocul interzisese importurile de carne de pasare din SUA din cauza temerilor privind siguranta alimentara, in pofida unui acord comercial de liber schimb intre cele doua tari.

 

Biroul pentru politici comerciale al SUA (USTR) si Departamentul american al Agriculturii (USDA) au anuntat ca au lucrat cu Guvernul din Maroc "pentru a furniza garantii privind siguranta produselor din carne de pasare provenite din Statele Unite.

 

Agentiile estimeaza ca in prima faza valoarea importurilor marocane se va situa la aproximativ zece milioane de dolari, in timp cifra urmand sa creasca.

 

"Sunt convins ca, atunci cand poporul marocan va gusta carnea de pasare din SUA, va vrea mai mult din ea", a afirmat secretarul american de stat pentru Agricultura, Sonny Perdue, adaugand ca prioritatea administratiei Trump o reprezinta deschiderea de noi piete pentru produsele agricole.

 

SUA sunt al doilea mare exportator global de carne de pasare dupa Brazilia, cu vanzari de carne si produse din carne in valoare de 4,3 miliarde de dolari anul trecut.

 

Anuntul vine intr-o perioada in care multi fermieri americani sunt afectati de tarifele vamale asupra produselor agricole din SUA impuse ca represalii de China, UE, Canada, Mexic si alte state.

 

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de otel si de 10% la importurile de aluminiu, au intrat in vigoare la data de 23 martie. De asemenea, in prima saptamana din iulie, SUA si China, primele doua mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri in valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzand Washingtonul ca a declansat cel mai mare razboi comercial din istorie.Poti fi interesat si de