MEAT BOX, un business de succes aparut dintr-o necesitate

MEAT BOX, un business de succes aparut dintr-o necesitate


Se spune ca pe om il cunosti cel mai bine atunci cand ii treci pragul casei. Noi am trecut recent pe la MEAT BOX, unul dintre business-urile care aduc un suflu nou in industria carnii din Romania. Dan Spataru si Claudiu Prisacariu sunt nu doar co-manageri, ci si veri pe deasupra si ne-au dovedit ca fac o treaba foarte buna impreuna.

Sistemul pe care l-au dezvoltat Dan Spataru si Claudiu Prisacariu e inovativ pe piata noastra: MEAT BOX iti aduce carne proaspata, din ferme romanesti, direct la usa! La pachet. Asta mi-a adus aminte de coletele pe care le primeam demult de la bunica. E drept ca atunci soseau cu o ruda aflata in trecere prin Capitala si nu cu masina frigorifica. Si nici carnea nu era ambalata in pungi vidate, dar in principiu e vorba cam despre acelasi lucru: suntem ademeniti de gusturile dobandite in copilarie si ne bucuram atunci cand le regasim intr-un mod sau in altul. Ei bine, tocmai asta si-au dorit cei doi antreprenori: sa le aduca romanilor pe masa bunatatile cu care au fost obisnuiti in urma cu cateva decenii.

 

“Proiectul MEAT BOX a aparut dintr-o necesitate. Acum sase ani am deschis prima ferma, la Fagaras, in judetul Brasov, si cred ca dupa vreo doi ani dupa ce am inceput productia acolo a inceput embargoul cu Rusia. Din momentul acela stim cu totii ce s-a intamplat in piata. Excedentul de carne din Vest a trebuit livrat undeva si in general in tarile acestea unde politica guvernamentala nu are niciun fel de protectie pentru producatorii interni. Nici serviciile financiar-bancare din Romania nu sunt niste oportunitati extraordinare pentru producatorii mici, cum am fost noi initial, asa ca a trebuit sa gasim tot felul de nise pe care sa intram pe piata. Si cred ca singura nisa in care aveam noi loc in momentul acela a fost comertul online, care era virgin”, spune Dan Spataru, co-manager MEAT BOX.

 

Toate detaliile afacerii puse pe picioare de Dan Spataru si Catalin Prisacariu le puteti afla din editia nr. 58 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de