MARCEL investeste in dezvoltarea fermei de suine

MARCEL investeste in dezvoltarea fermei de suine


In ciuda evolutiei ingrijoratoare a pestei porcine africane, producatorul de preparate din carne MARCEL se axeaza pe dezvoltarea diviziei de crestere a porcilor. In curand, procesatorul din Iasi va fune in functiune o noua hala de ingrasare a porcinelor din rasa Marele Alb.

„Noi nu ne oprim niciodata din investitii. Acum avem in curs de realizare o hala noua de porcine din rasa Marele Alb, pentru ingrasare, este o rasa pura pe care o folosim la produsele crud-uscate pentru ca porcul trebuie sa ajunga la o greutate minima de 180 de kilograme, pentru a avea o carne cu gust specific. In aproximativ doua luni vom pune in functiune noua hala. Am mai construit doua silozuri de 2.200 tone si am dedicat anul acesta dezvoltarii fermei, cu toate ca evolutia pestei porcine africane este ingrijoratoare, dar noi suntem optimisti si credem ca ne va ocoli. Eu sunt sigur ca lumea nu se termina aici si ca in orice situatie de criza apare si o oportunitate. Eu sper ca prin masurile de biosecuritate de la ferma noastra nu vom avea probleme”, ne-a declarat Marcel Iacob.

 

Ferma Zoosab, parte a grupului de firme MARCEL, are 1.600 de porci si este sursa principala de carne pentru fabrica de mezeluri. Aproximativ 40% din productie se vinde prin reteaua de magazine proprii, alte 40% reprezinta exportul, iar restul de 20% se vinde in comertul traditional.

 

Mai multe stiri din tehnologie, procesare si abatorizare puteti citi si in ultimul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.Poti fi interesat si de