Ioan Ladosi, APCPR: Carnea in vitro este viitorul
Miercuri, 09 Mai 2018
Miercuri, 09 Mai 2018
In alocutiunea sustinuta ieri, in cadrul evenimentului Farm Food Forum, Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, a aratat ca viitorul il reprezinta carnea in vitro.
Trendurile globale sunt cele care dicteaza aceasta directie. Pe de o parte, este invocata sanatatea alimentara, intrucat se promite consumatorului o alternativa mai sanatoasa si mai igienica la carne. Pe de alta parte, in acest demers intervin problemele de etica si de sustenabilitate, care deriva din ingrijorarea consumatorului pentru bunastarea animalelor si pentru calitatea mediului inconjurator. “Mai mult decat atat, aproape 40% dintre tinerii nascuti dupa 2000 se declara vegetarieni / vegani sau intentioneaza sa devina”, a aratat Ladosi.
La Brasov are loc zilele acestea Farm Food Forum organizat de Federatia Nationala Pro Agro. 450 de fermieri si procesatori din industria alimentara participa la aceasta importanta reuniune din domeniul agroalimentar
Döner este un fel de mancare tipic turcesc, care mai este frecvent numit „kebab”...
“Am observat in ultimii 3 ani o crestere semnificativa pentru comenzile de mici si anticipa...
Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti au confirmat focaru...