Industria carnii din Brazilia, din nou in atentia anchetatorilor

Industria carnii din Brazilia, din nou in atentia anchetatorilor


Autoritatile braziliene au reluat ancheta privind industria carnii in Brazilia, vizand si laboratoarele acuzate de nedeclararea cazurilor de salmoneloze la pui.

A treia faza a actiunii a implicat 270 de politisti federali si 21 de auditori fiscali, care au efectuat 91 de ordine judecatoresti in intreaga tara. Ei au emis 11 mandate temporare de arestare, ca parte a ceea ce autoritatile numesc acum Operatiunea Trappa, potrivit globalmeatnews.com.

 

Potrivit Departamentului Agriculturii, Zootehniei si Alimentatiei, fabrici industriale BRF sunt in curs de investigare - doua pe filiera de pui de carne si o fabrica de furaje.

 

Ancheta vizeaza, de asemenea, laboratoarele care presupun ca au acoperit prezenta Salmonellei in produsele provenite de la BRF.

 

Ancheta comuna a constatat falsificarea rezultatelor din laboratoare private, acreditate de minister- prin omiterea declararii existentei Salmonellei.

 

Cinci laboratoare sunt implicate in neregulile semnalate de ancheta. Potrivit politiei federale braziliene, anchetatorii „au constatat ca practica fraudelor este luata in considerare la propunerea directorilor grupului de afaceri, precum si a profesionistilor responsabili de controlul calitatii produselor proprii ale companiei”.

 

Exporturile au fost suspendate catre 12 destinatii in care sunt necesare cerinte sanitare specifice pentru controlul si tastarea Salmonellei: Africa de Sud, Algeria, Coreea de Sud, Israel, Iran, Macedonia, Mauritius, Tadjikistan, Elvetia, Ucraina, Vietnam si Uniunea Europeana.

 

In martie 2017, autoritatile braziliene au lansat ancheta privind problemele nationale din industria carnii.

 

Ancheta initiala a implicat peste 1.000 de ofiteri, cu acuzatii grave de mituire a politicienilor si a inspectorilor de sanatate.

 Poti fi interesat si de