Germanii mananca mai putina carne decat acum 10 ani

Germanii mananca mai putina carne decat acum 10 ani


Numarul consumatorilor vegani sa dublat in aceasta perioada, ajungand la 10% din populatie.

Numai 21% dintre nemti consuma carne zilnic, arata un studiu realizat de Civey, citat de Handelsblatt Global. Urmare a acestor noi obiceiuri, consumul de carne a scazut la 64 de kilograme pe an, de la 69 in 2010.

Carnea a fost inlocuita cu fructe si alimente vegetariene, potrivit studiului, scrie euromeatnews.com. Schimbarea dietei este vazuta ca o reflectare a stilului de viata si a influentei din strainatate.

Companiile mari au fost nevoite sa regandeasca modul in care isi vand produsele alimentare catre consumatori, intrucat multi dintre acestia s-au indreptat catre produsele provenite de la producatorii mici si mijlocii. Industria ambalajelor a trebuit si ea sa se adapteze la cerintele majoritatii care prefera alimentele tip ready-meal, dar si celor care prefera mai nou sa cumpere portii mici de mezeluri sau de carne.

Cu toate acestea, Germania are inca un consum de carne peste media europeana, dar consumatorii sunt orientati acum spre produse ecologice. In acelasi timp, miscarea vegana castiga teren, 10% dintre germani fiind vegetarieni si vegani, de doua ori mai multi decat cei inregistrati in 2006.Poti fi interesat si de